Pekka Jauhiainen


Aluekoordinaattori
Vaalinumeroni on 26

Kun rantauduin tänne Imatralle kiireisestä suurkaupungista, niin ihastuin tähän rauhaan ja kauneuteen mitä täällä on. Rauha, jota olen saanut pitkillä hiihtolenkeillä tai suunnistuksessa uusissa maastoissa, on ollut korvaamatonta herkkua.

Vuosien varrella myös ongelmat mitä täällä on ovat tulleet tutummiksi. Lapset ja nuoret elävät monenlaisissa paineissa ja ongelmissa. Seurakunnalla on oma paikkansa sosiaaliviranomaisten rinnalla lievittämässä erilaista kipua. Jumalan rajaton rakkaus ja anteeksiantamus voivat lievittää osaltaan riittämättömyyden, yksinäisyyden, väkivallan, alkoholismin tai muiden ongelmien keskellä painivia lapsia, nuoria tai meitä aikuisia. Seurakunnalla on tässä suuri tehtävä edessä, johon tarvitaan panoksia ja johon 'myö yhes' voimme tarttua.

Seurakunta painii monenlaisissa ongelmissa. Talousasiat, ja niihin vahvasti vaikuttavat kiinteistöt, ovat yksi seurakunnan vaikeista kysymyksistä tulevaisuuden suhteen. Rakennusalan ammattilaisena voisin olla hyödyksi talousasioita käsiteltäessä tai niihin vahvasti liittyvissä kiinteistökysymyksissä. Pastorina ulkomailla tekemäni työ ja kokemus voivat antaa myös näkökulmia monille seurakunnan perustehtävistä. Ajattelen piispa Seppo Häkkisen tavoin, että seurakunnan ja kirkon tulevaisuuden määrittelee suhteemme Kristukseen. Johanneksen ajatusten mukaan Jeesus oli täynnä armoa ja totuutta (Joh 1:14). Loppupelissä suhde häneen ratkaisee mitä on tulevaisuudessa seurakunnasta jäljellä.